fredag 31. desember 2010

Godt nyttår

Enda et år er gått og vi står ved inngangen til 2011. 2010 har for oss vært et år med mye farting, og vi avslutter med å feire nytttårsaften i Sandnes. I kveld skal det spises druer som om vi var i Spania, vi skal kose oss med kalkun og bak meg lager vår gode venninne kveldens dessert. Gleder oss til denne!

 Dronning Maud Fromasj

4-6 porsjoner

1 plate kokesjokolade
5 plater gelatin
5 eggeplommer
5 ss sukker
5 dl kremfløte
0,5 dl vann, kokende
(0,5 dl portvin eller solbærsaft)

Grovriv sjokoladen. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i 10 minutter. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten stiv og bland den i eggedosisen. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varmt vann. Avkjøl gelatinen og rør den i kremblandingen. Tilsett portvin eller solbærsaft (det skal ikke vi ha i kveld). Legg fromasj og revet kokesjokolade lagvis i en glassbolle og sett den til avkjøling!

Nyt!

Vi skal nok  forresten drikke litt champis og!

Ha en strålende nyttårskveld!

Ingen kommentarer: