Matblogg også nå? Ja ja, mens mannen står ved grytene sitter mor ved siden av og blogger oppskriften. DET kaller jeg bra fordeling!
Kyllinggryte fra Trondheim er en favorittoppskrift hjemme hos oss, velsmakende for både barn og voksne. Ifølge lillesøster "Den beste maten hun aldri har smakt" , lurer på om ordet ALDRI har blitt misforstått av henne... Vi serverte faktisk denne retten til Storesøster sin barnedåp, og det ble veldig vellykket.
Oppskriften er hentet fra en av Svigermors kokebøker:
Tholander, Sigrid ; Vi skal ha gjester : Fra te for 2 til fest for 40 / Red. Og fotograf Sigrid Tholander ; Kapitlene om selskapsformene ved Karin Friis. - 2. oppl. - Oslo : Tanum , 1969 -...
Kyllinggryte fra Trondheim
1 broiler eller to små kyllinger (eller kyllingfileter så går det litt raskere)
2 ss mel
2 ss olje
1 knivsp. ingefær
1 ts. salt
1 ss revet sitronskall
saften av en appelsin (vi pleier ofte å jukse med appelsinjuice)
2 1/2 dl. buljong
2 dl. fløte
2 skiver gjetost (brunost altså) (og litt ekstra for smakens skyld)
hakket persille
2 tomater (gjerne fler)
Rens, skyll og tørk kyllingen. Del den opp i jevne stykker. Bland krydderiene i melet.
Vend kyllingstykkene i melblandingen og brun dem gyldne i oljen. Tilsett appelsinsaft, buljong og følte og la dette surre under lokk til kyllingen er nesten ferdig. Legg osten ned i kraften, la den smelte og jevne seg med sausen. Dryss persille over og legg båter av tomat i gryten. Serveres med ris til.
tirsdag 25. november 2008
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
Den kyllinggryta skal jeg prøve ved en anledning! Men nå venter jeg bare på dagens oppskrift??
Legg inn en kommentar