mandag 31. august 2009

Gode ting

I morgen er det 1. september, sommeren er offisielt over og det er bare å glede seg til disse mørke høstkveldene med rødvin, stearin, peiskos, en god bok.....Jeg sier ja takk, gjerne, og vet at det ikke kommer til å bli helt slik. Det blir travle kvelder med kveldsaktiviteter for barn og voksne, helger der det jobbes for å få unna ting som skal gjøres før vinteren, en evig drøm om en høstgarderobe som aldri blir helt slik jeg ønsker og den samme følelsen av at det er så mye jeg skulle ha gjort som jeg ikke rekker i år heller.

Men jeg vet det blir bra også. Morgener med skarp og klar luft, ettermiddager som bader i skarpt sollys som gir bilder man aldri får tatt resten av året. Opplevelser med ungene som skal hit og dit, kanskje en lammemiddag en eller annen dag. Og Greys Anatomy på tv på tirsdager - TV2 tyvstarter allerede i dag med seriestart!
Dagen i går ble overraskende fin. Selvplukk av mais i strålende solskinn ga en opplevelse utenom det vanlige. Ivrige jenter som plukket og plukket, følelelsen av å ha reist langt unna bare 10 minutter hjemmenifra, og nesten føle seg litt liten og gjemt bort mellom alle maisplantene. Og etterpå grilling av mais på verandaen hjemme. Helt fantastisk, rett og slett.

Dette er noe jeg allerede gleder meg til å gjøre igjen neste år også. Jeg fikk en liten forsmak av den høstfølelsen jeg aller, aller helst vil kjenne, og 10 kilo mais i fryseren.
Velkommen høst!

1 kommentar:

hh sa...

Maishøsting er en god idé! Agnes skal avgårde på tirsdag med barnehagen til samme sted, det blir sikkert en fin opplevelse! Hva gjør du med maisen? Bare putter den i fryseren?