torsdag 19. november 2009

Barcelona

(Barcelona er en stor by!!)
En helg i Barcelona i November var helt utrolig deilig. Bilder og rapporter hjemmefra om snø og slapseregn gjorde de etterlengtede solstrålene enda mer velkommen! Vi kjørte turistbuss rundt hele byen og vi kjørte taubane til Mont Juic fjellet, vi fikk sett La Pedrera (Casa Mila) og Picassomuseet, og vi spiste fantastisk deilig mat:

Baskisk tapas var nytt for oss. Fantastiske smaker og alt er laget på små skiver av brød! Et annet sted vi spiste på, serverte småretter slik vi er vant til -har du ikke spist grønn spansk pepper i Spania så prøv!!! Og på morgenen spiste vi frokost på et hyggelig sted som reklamerte at de var kongen av croissanter, og jammen tror jeg de hadde rett, for makroncroissantene her var helt fantastiske!

Vi gikk mye -både på lørdag og søndag. På en av våre vandringer som egentlig ikke ga det resultatet vi hadde tenkt oss gikk vi forbi en helt fantastisk blomsterbutikk - det bugnet av oppsatser og avskårne blomster. Plantasjen go home!

Ah! Trenger man noe mer på en søndagskveld? En liten tapa, gode oster, vin, utsikt til katedralen til Santa Maria del Mar (som historien dreier seg rundt i boken Havets Katedral)...og litt håndsprit (i disse svineinfluensatider)!

Det ble en del vandring i Gamlebyen - Barri Gotic - og med disse karakteristiske lampene over alt kjenner man seg fort igjen i stemningen fra "Vindens Skygge".

Vi ble ganske betatt av den byen med alle sine fantastiske byggverk og deilige stemning - vi har tenkt oss tilbake! For det var mye vi ikke fikk sett også!

2 kommentarer:

Heidi sa...

Meg vil også til Barcelona! Gjerne med én gang! :o)

hh sa...

Flott "reportasje" fra Barcelona! Fiine bilder, skjønner først nå hvor bra det egentlig var!