søndag 8. august 2010

Sommer, 2010

Det er august og egentlig er ferien over for mitt vedkommende, men det er planleggingsdag på SFO, noe som gir meg anledning til å nyte den litt på overtid. Det har vært en aktiv sommer, og det har vært en fin sommer. Det har vært en sommer preget av oppussing og støv i alle kroker her hjemme. Det har vært en sommer med mye reising. Kieltur, Sørlandstur, Hellastur og nå til sist Barcelonatur.
(Glade jenter på båttur)
Det har vært en sommer med dager vi ikke har gjort noe som helst. Men stort sett har vi hatt det travelt, men med helt andre ting enn vi vanligvis bruker tiden på. Som å kjøpe baderomsutstyr.

(Selfmade postkort fra årets ferietur på Kreta)
Vi har feriert på et helt annet vis i år enn vi vanligvis gjør. Vi reiste til Makrygialos sørøst på Kreta, og kom til dekket bord. Det er fantasisk at noen rer opp og vasker for deg hver dag. Det å bade i basseng er veldig deilig. Det var en god og avslappende ferie. Jentene syntes det var helt fantastisk med ving-maskotene Lollo og Bernie. Og vi voksne gledet oss over hvor gøy det var for barna. Noen dager i bil ga oss også et bilde av Kreta med sine høye fjell, smale veier og fine severdigheter. Vi har sett Spinalonga og Knossos. Vi har vært i de vakre byene Agios Nikolaos og Sitia. Og vi har kjent på vannet på stranda Vai som er Europas eneste naturlige palmestrand og hvor Bountyreklamene visstnok skal være spilt inn.

Det ble ikke familieferie i Spania i år, for vi ønsket å oppleve noe nytt. Og jeg savnet Spania. Jeg skjønte ikke helt hvorfor. Jeg vet at jeg føler meg hjemme der og vet at jeg koser meg der. Men det kan jeg gjøre andre steder og?

Svaret fikk jeg nå i helgen da jeg dro til Barcelona på jentetur. Jeg finner roen i Spania. Jeg elsker følelsen av å komme til en Spansk flyplass der de roper "con destino" når de roper opp avganger. Feriene i Spania har gitt meg tid til å lande, få beina på jorden. Lage mat som jeg glemmer ellers i året. Bli inspirert og finne energi for høsten som ligger foran oss.

Og på helgas jentetur kjente jeg at min gryende forelskelse for Barcelona slo ut i full blomst. Der er både maten og kulturen, språket og stemningen, og luktene som gir meg den perfekte sommerfølelsen. Det er nesten litt hjemme. Rett og slett. Selv om Barcelona er kjent for lommetyverier føler jeg meg allikevel trygg nok til å gå rundt alene der. Denne turen var det lille ekstra som skulle til for at jeg føler at sommeren ble "rett". Barcelona har virkelig alt. Muligheter for bading, shopping og det ene fantastiske måltidet etter det andre. Vandre rundt i gamlebyen og bare gå fra plaza til plaza. Undre seg litt over hvor man er for så å gå rett på favorittspisestedet fra sist gang.

Med i bagasjen hjem var litt påfyll i form av en kåpe jeg kan bruke når lufta blir litt kaldere og kanskje noen nye favoritter til hverdagsbruk. Og en varm deilig følelse av å være tilfreds. Barcelona ligger der og venter. Jeg gleder meg til å reise tilbake. Og sommeren 2010 blir en sommer jeg vil tenke tilbake på med glede!

2 kommentarer:

Monica sa...

Titter innom bloggen din og liker den. Legger deg i lista mi så jeg kan følge deg.

Høres ut som dere har hatt en aktiv men godt utnyttet sommer :o)
Jeg er fra sørlandet og enkelte sier at vi har det like varmt som i syden om sommeren, men det som er bedre med å være i syden er at noen andre hele tiden rydder etter deg ;o)

Ha en fin kveld videre.

C-mor sa...

Hei Monica, takk for koselig kommentar:) Jeg har også vært innom bloggen din, må nok bli litt flinkere til å legge til andre på lista mi og kommentere jeg også. Og ja, Sørlandet er veldig fint, vi var på Skottevik Camping i Lillesand i juni og opplevde nesten litt sydenstemning ved bassenget der.