onsdag 15. september 2010

Utfordring!

I blogglandia gis det stadig vekk utfordringer. Jeg har blitt utfordret om bøker av Heidi på bloggen "Heidis øyeblikk". Og da ble jeg litt glad, for denne utfordringen ønsket jeg meg. Men så er det jo slik at den handler om bøker. Og jeg leser en del bøker. Og har likt så uendelig mange. Så det å velge sin favoritt krever altså at jeg prøver å tenke bakover. Vel, jeg kommer dit.

Hvilken bok leser du akkurat nå?

Jeg leser ofte flere bøker på en gang. Jeg tror jeg bare leser to akkurat nå. Det er jo overkommelig?I går begynte jeg på Sara Gruens bok Vann til elefantene. Dette er en sånn bok som allerede fra første side får leseren til å ville lese, lese og lese. I allefall denne leseren, altså meg. Jeg er ikke kommet veldig langt, men gleder meg til ledige stunder sammen med hovedpersonen Jacob Jankowski som etter en rekke tilfeldigheter befinner seg sammen med et omreisende sirkus i depresjonstidens USA. Så langt er det noe John Irvinsk over denne historien, og jeg lover å skrive om hva jeg syntes når jeg er ferdig med boka.

"Spis, elsk, lev" av Elisabeth Gilbert er den andre boka. Jeg har hatt den med meg til Polen, Tyskland, Hellas og Spania, til Trondheim og Sørlandet, og jeg er enda ikke ferdig. Er det fordi jeg leser den på engelsk? Eller er det fordi den er kjedelig? Jeg vet sannelig ikke. Den har gjort stor suksess og nå er den filmatisert med en av favorittene mine, Julia Roberts, og jeg skulle så veldig gjerne klart å prioritere denne. Men Elisabeths sjelegransking etter bruddet med mannen gir nok ikke meg nok til at jeg blir ferdig riktig enda heller. Men jeg har bestemt meg for å fullføre den.

Hvor liker du best å lese?
Jeg skulle ønske at jeg kjørte mer tog og buss. Ingen andre steder gir meg like mye tid og ro til å lese. Men jeg liker å lese på senga og, men problemet er at jeg blir veldig trøtt. Og så er det fint å sitte i lesekroken på stua med beina på puffen og synke ned i boka.

Hvilken bok skulle du ønske ble filmatisert?

Bok og film, ja, det er jo to helt forskjellige måter å fortelle en historie på. Ikke så lett denne. Jeg liker romantiske komedier, og historier med litt lune toner, hva med Fredagsstrikkeklubben? Ikke noe dypt svar dette, for jeg kommer ikke helt på hva jeg vil se på film.

Hva er favorittboka di?
Det var det da. Favorittboka, den ene som huskes bedre enn de andre? Som forandret mitt syn på verden? Eller som bare ga meg intens glede i leseøyeblikket? Jeg elsket "Åndenes Hus" av Isabel Allende da jeg var 16. I dag er det kanskje "Vindens skygge" av Carlos Ruiz Zafon, som er en av de bøkene jeg har likt aller best de siste årene. Jeg vet at den er kritisert av enkelte for å være for klisjefylt og for mye av et publikumsfrieri, men den sitter i enda. "Klokkene ringer for deg" av Ernest Hemingway likte jeg også veldig godt.

Er det noen bøker du ser fram til å lese de neste månedene?

Åja! Det er det. Og i tillegg er det en hel haug med andre bøker som jeg burde, skulle, må lese....

John Irving: Siste natt i Twisted River
Donna Tartt: Den hemmelige historien
Siri Hustvedt: Det jeg elsket
Stephenie Meyer: Twilight-sagaen

Hva synes du er den fineste forsiden på en bok?

Enkle og rene forsider tiltaler meg, gjerne med noe som bryter, slik som disse to bøkene med paraplyer. Også likte jeg veldig godt forsiden på Marian Keyes nyeste bok som var i skinnende gull. Men akkurat i dette tilfellet likte jeg nok forsiden noe bedre enn innholdet.

Forresten - jeg vet ikke hvordan boka er, jeg har ikke sett den på ordentlig for den er en av høstens utgivelser, men denne barneboka av Tore Renberg har jo en fantastisk forside som fortjener en "Fineste forside"-tittel den også!

Og med dette gir jeg utfordringen videre til andre bokelskere!

3 kommentarer:

Heidi sa...

Ser der ja! ;o)

Anonym sa...

Hei
Spis, elsk ,les jobber jeg også med..... Den er ikke så veldig bra, men jeg har ikke gitt opp enda. Tone ble aldri ferdig og jeg begynner å skjønne hvorfor. Vi kan da ikke like alt like godt!!!
LV

Anonym sa...

Hei
Spis, elsk ,les jobber jeg også med..... Den er ikke så veldig bra, men jeg har ikke gitt opp enda. Tone ble aldri ferdig og jeg begynner å skjønne hvorfor. Vi kan da ikke like alt like godt!!!
LV