søndag 20. juli 2008

Sommer og film

Denne uka har vi vent oss til å jobbe igjen, temperaturen hjemme og det å være hjemme på en tid hvor alle andre er bortreist. Vanlige rutiner er derfor ikke med enda. Å se på tv har heller ikke vært spesielt interessant. Så denne uka har vi sett mye film. Og når mor i huset styrer valgene har det blitt mye feelgood filmer. Far ser på, og blir det for kjedelig suser han litt rundt på nettet samtidig. Av de tre vi har sett er det spesielt en jeg anbefaler!Love in Manhattan:
Griffin (Dermot Mulroney) har fått konstatert uhelbredelig kreft, like etter møter han Phoenix(Amanda Peet) og etter mye fram og tilbake innleder de et forhold. Dette kunne blitt en skikkelig tåreperse, og alt ligger virkelig til rette for at man skal bli grepet skikkelig. Men karakterene i denne filmen sjarmerer ikke meg og historien er veldig forutsigbar.


Mars og Venus: En norsk feel-good film - funker det? Det synes jeg svært sjelden, men vi måtte jo se den. Mathias og Ida er småbarnsforeldre, lever et travelt liv med jobb og henting i barnehage og oppussing av leilighet. Svært gjenkjennelig for mange, vil jeg tro...Så det blir noen litt morsomme og gjenkjennelige episoder her i starten. Men så skjærer det seg - Mathias bruker parets sparepenger på en seilbåt uten at Ida vet det -og dermed er de igang. Mye krangling, grining og drittslenging, et barn som skader seg og foreldrene møtes på sykehuset - oj, dette har vi jo sett før. Det blir rett og slett litt for mye her. Godt forsøk, men litt vel norsk - filmen starter med å vise masse naken hud! Det må liksom med det når man lager film i Norge. Humoristisk scene, men det kan gjøres så mye mer elegant.

Mars og Venus viser til bøker som handler om forskjeller mellom menn og kvinner, og noe vesentlig har de fått med her, for ca 20 minutter ut i filmen sitter vi og sympatiserer med hver vår karakter. Jeg synes Mathias er en dust og han synes at Ida er selvopptatt...
ANBEFALES:
Jane Austen book-club:
Endelig! En perfekt feel-good film. 6 mennesker starter en Jane Austen bokklubb, de diskuterer en bok av Austen i måneden, og problemene de møter i sin hverdag kan kjennes igjen i Austens bøker. "You don't have to know the books to be in the club". Du trenger ikke å ha lest bøkene for å nyte filmen heller - jeg har bare lest tre av Austen bøker men like fullt koste jeg meg veldig - og jammen likte pappan i huset denne filmen også! Filmen heter noe med "Jane Austen" men ønsker du deg engelsk landsbyidyll må du velge en annen film. Handlingen foregår i et moderne Los Angeles. Det er et rikt persongalleri i denne filmen, mange historier flettes sammen, og det er gjort på en elegant måte, med humor og varme, og miljøene er med på å underbygge den gode stemningen i denne filmen.

Ingen kommentarer: