torsdag 4. juni 2009

Sosiale nettsteder

Den siste uka har jeg lidd av bloggtørke, vært litt uinspirert og ganske trøtt. Så derfor har det skjedd lite her inne. Men hvem blogger jeg for og hvorfor? Jeg blogger ut til verden fordi jeg vet at jeg har noen få lesere (ser jeg ut fra besøksteleren), og fordi det er fin måte å dele tanker på og i tillegg bruker jeg bloggen som en minnebok. Men på bloggen har jeg valgt å være anonym - til en viss grad. For de som er veldig nysgjerrige - slik jeg kan være det, tror jeg at det kunne vært nokså enkelt å finne ut noe mer om meg uten at jeg egentig tror det er av spesiell interesse for noen.

Men jeg har derimot vært inne på Facebook en del i det siste. Her har jeg skravlet med venner og kommentert her og der, og vært ganske så aktiv. På Facebook er jeg meg selv - og fjåser en del, rett og slett. Og det er kjappere å kommunisere der. For Facebook er en morsom tjeneste der man virkelig kan være sosial. På bloggen kan man skrive langt mer, som nå, men er avhengig av kommentarene for å føle at man er "sammen" med noen. På Facebook har jeg mest venner, men det er også folk fra jobbmiljøet som jeg kjenner veldig bra og noen ganske lite - men allikevel er jeg stort sett bare privat der.

Og så har jeg en Twitter-konto som jeg har oppdatert en fire-fem ganger. Jeg er altså ingen aktiv twitrer, men er for nysgjerrig til ikke å være der. Men den tjenesten har jeg ennå ikke fått den helt store entusiasmen ovenfor. Og der er det ikke så lett å være så sosial heller, men det kan jo være at jeg oppdager at jeg tar feil. Men nå om dagen vinner Facebook oppmerksomheten min -der kan jeg jo til og med oppdatere fra mobilen - det var etter at jeg oppdaget det at den tjenesten fikk en ny vår.

Men det tar jo tid å være på disse nettstedene -noe som fører til for sene kvelder. Kanskje den rette tjenesten for meg hadde vært Quitter? I programmet "Torsdag kveld fra Nydalen" tøyset de med dette i dag - en ny sosial tjeneste som det bare gikk an å melde seg ut fra - Quitter. Men nei, jeg synes enn så lenge at disse stedene er vel så bra underholdning som mye annet så jeg henger nok rundt her en stund til!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjekt for oss som ikke ser deg så ofte å kikke innom her. Ser hva som skjer i livet ditt. Men jeg ser det du skriver at det ikke er så sosialt her som på facebook....som jeg forøvrig har kommet meg ut av fordi en eks begynte å plage meg!!!!!
Jeg synes iallefall at det er koselig å lese her.......
LeneV