søndag 1. mars 2009

Familie i friluft

Vanligvis på denne tiden hadde vi nok begynt å vente veldig på våren. Vi krysser av for 1. mars i kalenderen og synes det er utrolig deilig å gå mot lysere tider, det er ikke det. Men er det ikke slik at "if you cant beat them, join them"? Dette er vel et sitat fra en film eller noe slikt, men jeg skal i dag bruke det i forhold til vinter og ski! Vi er nemlig ikke den mest aktive familien på vinterstid, mor i huset har nesten helt glemt vinterens gleder. Og da blir vinteren fryktelig lang, altså. Men det skal også sies, det har jo vært noen grå vintere de siste årene. Men vi har ikke gått mye skitur -vi kjøpte skiene for fem år siden og skismurning i går...Det sier vel sitt! Nå har iallefall vi valgt å bruke all snøen og det fine vinterværet som er.

Forrige søndag gikk vi skitur (uten smurning), det var bakglatt og tungt, allikevel var det en viss iver å spore hos jentene så i dag gjorde vi det ordentlig. Vi pakket sekken med ved, pølser, kakao og sitteunderlag. Med nysmurte ski og et flott vintervær førte det til at vi var ute og gikk i fem timer, med barn så blide som i en reklame for melkesjokolade. Skia var perfekt smurt, vi fant en koselig leirplass og stoppet ved skihytta på Mariholtet hvor vi spiste fantastisk gode skillingsboller. Dette høres jo ut som ren idyll, men det var det jammen og.
Det gikk sakte, til tider svæært sakte, men jeg synes jammen det var en flott innsats av fireåringen, men også av åtteåringen (som lå et godt stykke foran lillesøstra og derfor måtte vente en del). Det var hennes første ordentlige tur hvor hun virkelig kunne kose seg. 8 km var mer enn nok for oss, foreldrene er heller ikke i super form, men det er jammen godt å røre på seg. Og farge i fjeset fikk vi og:) Så nå har vi slått oss til ro med at vinteren fortsatt vil vare en stund til, og det skal vi jammen benytte oss av! Neste søndag blir det ny tur!

3 kommentarer:

hh sa...

Hørtes ut som en fin dag. Og denne vinteren er jo rene drømmen, nå går det an å være ute og gjøre litt av hvert! Så kan vi heller glede oss over våren når den kommer:) Bare fire uker til sommertid, JIPPI!

Heidi sa...

Pia fikk nye ski i går (skal ha skidag på tirsdag) og jeg hadde tenkt å ta henne med meg ut en liten tur i dag. Men så fant vi ikke skismøringen... Har egeentlig ikke sjekka om jeg har staver heller, når jeg tenker etter. Men neste helg! Kanskje... ;o)

Tea Kristin sa...

Deilig med sånne koseturer på ski! :D